Елена Владова и Огнян Антов на гости в библиотеката

Елена Владова и Огнян Антов на гости в библиотеката

Елена Владова и Огнян Антов – двама варненски автори, гостуваха в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Пред присъстващите те представиха своето творчество и прочетоха откъси от свои произведения.

Елена Владова е родена във Варна, където живее и работи. Журналист, преводач от френски и английски, автор на книги за деца и възрастни и на пиеси за куклен театър. Редактор на електронното издание Градското списание (www.urban-mag.com). В качеството си на Монтесори педагог провежда ателиета за деца, свързани с творческо писане, езиково обучение и комикси самостоятелно и съвместно с художници. Гостува на библиотеката с книгата „Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето“, която съдържа 20 разказа, посветени на живота в един крайморски град. Действието се развива в наши дни. Голяма част от героите живеят в Морската градина, където се намират техните къщи. Главен герой е господин Амигов, трето поколение гражданин и собственик на къща, който винаги е основен участник или инициатор на случващото се. Както сподели авторката „понеже е вестникар“ затова към книгата има притурка – вестник „Крайморска среща“, в който намират място всички герои от разказите. Вестникът е следствие от книгата, но е официално самостоятелно издание.

Огнян Антов е роден, живее и работи във Варна. Работил в регионалната библиотека във Варна, както и в училищни и университетски библиотеки, а от 10 години – в издателството на Медицински университет. Има издадени стихосбирки, сборник пиеси, романи. Той разказа за снимки и събития, които го вдъхновяват и намират място в неговите творби.  „#вавилон“ е петият му роман, с който гостува в библиотеката, и който определя като „Варненска хроника“.  Годината е 2017, появила се е нова „социална“ мрежа #вавилон, централата ѝ е във Варна. От тази мрежа можеш да се откачиш единствено ако свързаният с теб „приятелски“ профил изчезне физически, т.е. умре. Въпреки че повечето герои в книгата умират, романът е предназначен за широката публика, защото в него има няколко сюжетни линии.

Сподели: