Елена Павлова и Милена Радева на гости на русенчетата с книжки за животни

Елена Павлова и Милена Радева на гости на русенчетата с книжки за животни

На 16 и 17 април на гости на малките русенски читатели ще бъде обичаната детска писателка и автор на научна фантастика, хорър и фентъзи Елена Павлова. Заедно с илюстраторката Милена Радева тя ще представи поредицата на издателство „Българска илюстрация“ „Дивите животни на града“. Освен в Библиотечко, авторките на книгите ще гостуват и на децата в гр. Мартен, с. Сандрово и с. Басарбово, както и на МГ „Баба Тонка“.

На 16 април (вторник) в 11:00 ч. Елена и Милена ще бъдат в Сандрово, в 14:00 – в Мартен, а от 16:00 ч. – в Библиотечко.

На 17 април (сряда) в 13:50 ч. двете авторки ще посетят Математическата гимназия, а в 16:00 ч. ще бъдат в Басарбово.

А ето какво казват писателката Елена Павлова и илюстраторката Милена Радева за книжките, с които ще запознаят своите русенски читатели:

„Дивите животни на града“. Някога замисляли ли сте се колко много животни живеят около нас в градовете и селата? Или по-точно, ние около колко много животни живеем. Гълъби гнездят по таваните на блоковете, лястовици се заселват под стрехите, прилепи се мушват из фугите на панелните блокове, а в паркове и градинки важно-важно шестват таралежи и подскачат от клон на клон катерички. Всички те са „Дивите животни на града“ и в тази книга ще ви срещнем с тях и техните истории.

„Дивите животни на града II“. Историите на дивите животни, с които имаме щастието да си съседстваме в градовете и селата, са толкова много, че не можахме да ги разкажем в една книга. Ето затова при вас долита и второто издание на „Дивите животни на града“. Кукумявки дебнат зад комините, гълъби щастливо крачат по перваза, соколи и малки ястреби зорко следят с поглед всяка мишка в парка, докато ята шашави врабчета писукат от храстите и създават шум и глъчка. Всички те са „Дивите животни на града“ и в тази книга ще ви срещнем с тях и техните истории.

„Не-дивите животни на града“ е третата книга от едноименната поредица. В предходните две издания ви разказахме за дивите животни в населените ни места, но около нас има и много, които не са диви, но стават диви, или обратното – са диви, но стават не-диви. Как така ли? Кучета и котенца се озовават на улицата, изпуснати папагалчета политат в небето през отворения прозорец, хамстерчета успяват да се измъкнат от клетките, а пък нежелани костенурки изведнъж се оказват в дивите блата. Историите на не-дивите животни, с които имаме щастието да си съседстваме в градовете и селата, са толкова много, че решихме да ги разкажем в трета книжка.“

Сподели: