Елеонора Николова: Един кмет трябва да е преди всичко човек

Елеонора Николова: Един кмет трябва да е преди всичко човек

Време за прочитане: 3 мин.
Елеонора Николова: Един кмет трябва да е преди всичко човек

В залата на хотел „Бистра и Галина“ днес по обед се проведе среща, инициирана от русенци, готови да изразят своята позиция за развитието на Русе в контекста на местните избори и съдбата на града. В събитието се включиха представители на десни политически сили, неправителствени организации, граждани с десни убеждения. Своеобразен основен модератор на събитието бе Велизар Ранев, подкрепян от д-р Йосиф Новаков. Основен акцент бе представянето на Елеонора Николова, която ще бъде кандидат за кмет на Община Русе, издигната от инициативен комитет.

„Взех съвсем наскоро окончателното си решение. Беше ми трудно, но си казах следното: „Не е толкова важно колко добър юрист си, не е толкова важно какъв опит имаш, а аз безспорно имам такъв, важно е да умееш да работиш с хората“, заяви днес г-жа Николова. Тя припомни интервюто си от 1968 година в тогавашния вестник „Дунавска правда“ по повод дипломирането си, където заявява, че иска да работи с хората и затова ще следва право. На по – малко от 18 години е уцелила своето призвание и своята сила, сподели тя.

„Един кмет трябва да е преди всичко човек, да може да си говори с гражданите, да може да ги чува и като ги чува да върши това, което е необходимо“, отбеляза г-жа Николова и коментира, че понастоящем Общината е „заключена“. И не само, вкл. и много институции. При възобновяване на адвокатската практика тя е отказала да чука на врати, а е решила да работи в режим на комуникация по пощата.

„Изборите ще бъдат трудни, защото всичко и спазарено“, счита Елеонора Николова. Тя даде пример с всички, които имат нещо да получават и знаят сега какво ще получат. ГЕРБ управлява, а Общинският съвет се ръководи от представител на БСП.

„Моята кандидатура малко ще разбърка картите, защото аз няма какво да дам освен знанията си“, добави Е. Николова. По този начин ще се даде шанс за хората и ще се направи своеобразен социален експеримент дали гражданите могат да загърбят апатията и страха и да гласуват.

„Тя е един от хората, на които винаги съм вярвал и е изпълнявала това, което е казвала. Винаги е умеела да намери начин да накара екипа, с който работи, да постигне целта, за която се е събрал този екип. Тя е един от малкото хора, които познавам и които носят маршалския жезъл в раницата си“, подчерта Велизар Ранев в експозето си за една от личностите, която има потенциала и възможностите да бъде кмет в идните 4 години. „Мисля, че сега е един от решаващите моменти и за нас самите като жители на Русе, тя да извади този жезъл и да и помогнем всички заедно да помогне на града да възвърне това, което всеки един от нас е искал да види в този град. тя е човек, който не би се уплашил нито от интриги, нито приказки по неин адрес, тъй като едва ли би се намерил човек, който да намери повод да ги каже“, добави той.

Подтик към решението е проучването на младежка неправителствена организация в Русе за нагласите на евентуалните избиратели след 45 – 50 дни. Категоричното виждане на голяма част от хората е, че искат различен и граждански начин на управление, не политически и силов подход при вземането на решения, които касаят всеки от тях.

Да си гражданин на този град е задължение, отбеляза на свой ред д-р Йосиф Новаков. Всеки би трябвало да изпълнява това си задължение, без да е воден от личното, да бъде воден от желанието този град да става все по – добър, желанието в този град да има все повече хора, за да може и техните деца и те да останат. Постепенно се е стигнало до името на човек, който да представя гражданите и да бъде фактор, който да помогне при осъществяването на желанията и реализирането на задълженията. Г-жа Николова е известна като човек с голям опит, като човек, който познава много добре работата, има невероятно добра комуникация и като човек, доказал неведнъж, че може да участва успешно в решаването на сериозни задачи.

Сподели:

Още новини от деня