Есенни игри на волята се състояха в СУ „Възраждане“ – Русе

 На 21.10.2021 година учениците от групите за целодневно обучение в IV „А“, IV „Б“ и IV „В“ клас при СУ „Възраждане“ под ръководството на своите учители: Д. Стефанова, Д. Димитрова и Мл. Марчев, проведоха състезание на тема „Есенни игри на волята“ в двора на училището.

Слънчевото и топло време позволи на отборите „Приключенци“, Бойци“ и „Шампиони“ да се състезават в пет игри: „Скачане на въже“, „Въртене на обръчи“ , „Крачета с топка“, „Стрелба в кош“,

„Народна топка“. В края на всяка игра беше посочен отборът победител в нея.

Тези спортни дейности са част от проект „Здравословен живот – здрави деца – здраво бъдеще“ на европейската образователна програма „Еразъм+“, по който училището работи вече трета година заедно с училища от Турция, Северна Македония, Португалия и Румъния. Учителите на групите за ЦОУД разработиха през 2019 г. и реализират и свой училищен проект „Спортните игри – здравословни, познавателни и забавни“, дейностите на който са продължение на международния.

Целта на проектите е да се подобри здравословното състояние на учениците чрез повече движение и спорт в училище, чрез здравословно хранене и туризъм в извънучебно време.

След приключването на последната игра  се преброиха точките на всеки отбор и се определи отборът победител от състезанието.

Победителите бяха наградени от директора с купа, а трите екипа получиха освен грамоти за участие и топки – футболни и волейболни, за да  продължат да спортуват с желание и ентусиазъм.

Сподели: