топлофикация авария тръби топла вода

Жена пропадна в необезопасен изкоп с вряла вода от авария на „Топлофикация“, има изгаряния по крака и кръста

Полицията разследва инцидент с 44-годишна жена, която получила изгаряния, след като пропаднала снощи в дупка с вряла вода, образувала се от авария на „Топлофикация“ в междублоково пространство в кв. „Здравец-Изток“ в Русе. По случая е образувано досъдебно производство за професионална непредпазливост, уведомена е и Районната прокуратура, коментира директорът на областната дирекция на МВР в града старши комисар Теодор Атанасов.
Сигнал за инцидента е подаден около 19,00 часа. Веднага на място пристигнали екипи на полицията и на Спешна помощ.
Атанасов обясни, че целта на разследването е да установи чия е вината и отговорността. За случая са уведомени общината и „Топлофикация“.
Д-р Наско Тютюнджиев – от отделението по пластична хирургия към УМБАЛ „Медика Русе“, където жената е била настанена, обясни, че тя е получила изгаряния от втора степен – около 17-18 процента, по целия десен крак и частични поражения в областта на кръста. Била е приета снощи в тежко състояние и в шок от болката. Бързата реакция на близките на пациентката, които покрили със сняг засегнатите части по тялото й, е ограничило пораженията.
Д-р Тютюнджиев каза, че жената към момента е в стабилно състояние, като предстои дълъг процес на лечение и възстановяване.

Източник – БТА

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня