Живущи в района спукали неколкократно гумите на паркирания насред улицата автомобил на убитата в Русе жена

В желанието си по – бързо да преместят жертвата при отвличането от единия автомобил в другия, по разпореждането на единия от обвиняемите, автомобилът на жертвата е останал спрян и останал там паркиран на място в Русе, което не е място за паркиране и така този автомобил практически е затруднявал движението на останалите автомобили в този район, почти по средата на улицата. От този момент нататък този автомобил се е намирал там и по разпореждане на двамата извършители на престъплението, жертвата на това деяние е провела два телефонни разговора със съпруга си, в които е настоявала той да не я търси, защото е изморена и защото си ляга да почива. Така оставен автомобилът явно е подразнил хората, които живеят в района, които са спукали три от гумите на колата, по няколко пъти всяка.

Сигурно е добре да сме бдителни, сигурно е добре и най – малкото нарушение на правилата да ни дразни така, както ни дразни примерно чистотата на атмосферния въздух, когато не е такава, каквато искаме, но е добре във всички случаи, когато виждаме някакво нарушение и ние да спазваме реда и да уведомяваме полицията, вместо да се опитваме да се саморазправим по такъв начин с хората, които го извършват. Най – вероятно това, че автомобилът е луксозен е подразнило хората и те са си помислили, че той демонстративно е оставен, но, както виждате, невинаги това се дължи на демонстративно неспазване на правилата от хората, които управляват такива коли, призова днес административният ръководител на Окръжна прокуратура – Русе Георги Георгиев.

Ако имаше подаден сигнал, че този автомобил е оставен по този начин там и трябва да бъде преместен, щяха по – бързо да се намерят хората, които са негови собственици и го ползват, щеше по – рано да започне разследването и на този случай и може би щяха да се предотвратят част от нещата, които са се случили с жертвата и с трупа и след това. Станалото действително е объркало разследващите като механизъм. Това е насочило разследващите по работа и по други версии.

Сподели: