Завършва проектът „Учене с действия, учене с обич“ на клуб Сороптимист Интернешънъл – Русе

Дамите от клуб Сороптимист Интернешънъл – Русе организират заключителна среща по проекта „Учене с действия, учене с обич“, която ще се проведе на 23 ноември от 15 часа в зала 2.101 на Русенския университет.

В продължение на година дамите от клуба се срещаха, общуваха, пътуваха и твориха заедно с децата от Центъра за работа с деца на улицата към БЧК. На срещата в петък те ще разкажат и покажат на своите близки и приятели какво са научили и са сътворили АКТИВНО и с ОБИЧ.

Проектът „Учене с действия, учене с обич“, бе подпомогнат финансово от Европейската федерация на Сороптимист Интернешънъл. Дамите от СИ – Русе потърсиха партньорство с Клуб „Млад педагог, млад социален педагог“ към Русенския университет, както и с младежите от Българския червен кръст.

Чрез неформално общуване в различна среда (в ЦРДУ, в университета, по време на път, в Двора на кирилицата, на концерти), емоционално и от сърце, дамите от клуба и студентите предаваха практически знания и умения, полезни и в училище, и в живота. В резултат на това децата придобиха самочувствие и мотивация за учене. Тези срещи ще продължат и след края на проекта, защото и малки, и големи имат нужда тях.

Освен едногодишната работа с децата, партньорите обединиха усилията и в дарителството. Катедра „Компютърни системи и технологии“ на Русенския университет ще дари два компютъра, а Клуб Сороптимист – два абонамента за програмата Уча се. Така учениците ще могат да използват пълноценно възможностите, които дават новите технологии, за да подготвят по-добре уроците си.

Сподели:

Още новини от деня