Русенският университет - символ на дълголетни традиции и на авторитетна лидерска позиция

Завършиха Майските празници на факултет Електротехника, електроника и автоматика на Русенския университет

Време за прочитане: 2 мин.

Студентска научна сесия, три конкурса и студентска олимпиада бяха включени в програмата на Майските празници на факултет Електротехника, електроника и автоматика (ЕЕА). Всички те се проведоха онлайн в седмицата от 26 до 29 май 2020 г. Финалът беше поставен на 29 май с тържествената Вечер на специалностите на факултет ЕЕА. На официална виртуална церемония бяха отличени студентите с призови места на направените конкурси, олимпиади и научни сесии.

Студентската научна сесия се състоя на 28 май и протече в две паралелни секции – секция Електротехника, електроника и автоматика, с организатор доц. Цветелина Георгиева и секция Комуникационни и компютърни системи и технологии, с организатори доц. Галина Иванова и гл. ас. д-р Иванка Цветкова.

В секция Електротехника, електроника и автоматика бяха представени 10 доклада от студенти от специалностите „Електроенергетика и електрообзавеждане“, „Електроника“ и „Компютърно управление и автоматизация“.

В секция Комуникационни и компютърни системи и технологии бяха представени 15 доклада от студенти от специалностите „Компютърни системи и технологии“ и „Интернет и мултимедийни комуникации“.

Олимпиадата по Мрежи и мрежови технологии (CISCO) беше организирана на 27 май от доц. Георги Христов и ас. д-р Диана Кинанева. В Олимпиадата се включиха студенти от специалности „Интернет и мобилни комуникации“ и „Информационни и комуникационни технологии“.

Още три конкурса предизвикаха студентите от факултета да изявят своите способности:

– студентите от специалност „Компютърни системи и технологии“  участваха на 27 май в Конкурс за най-информативен и атрактивен студентски уеб сайт и на 26 май в Конкурс за иновативни компютърни разработки, организирани от доц. Цветозар Георгиев, доц. Георги Георгиев и гл. ас. д-р Йордан Калмуков;

– студентите от специалност „Компютърно управление и автоматизация“ участваха на 29 май в конкурс Индустриален Интернет за всичко през моите очи, организиран от доц. д-р Цветелина Георгиева.

Всички класирани студенти на призови места в проведените конкурси, олимпиади и научни сесии бяха отличени с грамота и предметна награда на тържествената Вечер на специалностите на факултет ЕЕА.

Сподели:

Още новини от деня