Завърши клубно първенство „Детски турнир по ушу“ Русе'22

Завърши клубно първенство „Детски турнир по ушу“ Русе’22

Клубно първенство „Детски турнир по ушу“ Русе’22 се проведе на 11.06.22 година и се организира съвместно от УСШ – Русе, ОМД – Русе, СК „Калагия“. Турнирът е посветен на Деня на детето.

Целта на турнира е спортната и творческата изява на децата, във форма на състезание и образование в областта на спортната култура, възпитаване на благородство, уважение, отговорност, дисциплина, вътрешна устойчивост и сила на духа. Запознаване с вътрешния смисъл на традиционните школи – ценности, принципи, философия, протокол.

С впечатляващото участие на деца от СК“Калагия“ Русе, Тутракан и Кубрат. Със силното представяне на децата от УСШ Русе и Клуб по ушу и тайчи към ОМД Русе. Над 30 деца с над 100 изпълнения в различни стилови категории на ушу и тайчи. В атмосфера на всеобщо вдъхновение и забележително израстване в развитието на всеки участник, на вълнение и същевременно вътрешна увереност и устойчивост. С невероятната подкрепа на родителите и семействата.

С изисканата компетентност и безупречност на съдиите – ярки личности, членове на СК „Калагия“ с високи постижения през годините, с награди от БФУ за високи постижения на официални международни състезания и на кмета на гр. Русе за международните постижения на членовете на СК „Калагия“ и на треньорите, и категоричното извоюване на Купата на България почти ежегодно.

В края на състезанието бяха връчени:

Грамота за място във всяка категория и Медал „победител в многобоя“

за класиранията в своята възрастова категория.

Медал „победител в многобоя“ получиха:

Адриана Чакърова, Ема Белевска, Симеон Белевски, Георги Стоянов, Виктор Ламбев, Виктория Параскевова, Замира Лазарова, Дея Вачкова, Донитеа Великова.

Вълнуващото награждаване беше проведено с любезното участие и подкрепа на Мая Петрова, директор на УСШ Русе; Биляна Митева,“калагиец“- медалист, представител на ОМД Русе; Лидия Светославова, директор на Читалище Тутракан; Кремена Иванова, представител, организатор и вдъхновител на родителите от гр. Кубрат.

Наградите са осигурени от УСШ Русе. С участието на Читалище Тутракан.

Идея, сценарий, организация, подготовка и условия за провеждането на „Детски турнир по ушу“ Русе’22 и на състезателите, е обединеното партньорство на УСШ Русе, ОМД Русе и СК „Калагия“.

Ето и екипа на традиционната школа СК „Калагия“:

– Мария Неделчева, председател и гл. треньор, двукратен европейски шампион,заслужил треньор на Русе. Учител на традиционната школа

– Искра Бонева, зам.-председател и зам.-гл. треньор, двукратен европейски вицешампион, ученик на М. Неделчева

– Велизара Светлозарова, технически секретар, треньор, национален и международен медалист, ученик на М. Неделчева

Сподели: