12 години хандбал Бяла

Завърши още една спортна година за хандбалистките на Бяла

Завърши още една спортна година за хандбалистките на Бяла. Приключи както подобава на представянето през цялата година. Белите тигрици спечелиха медали във всички възрасти в които взеха участие на финалите на държавните първенства и Купа България. Това е постижение, с което малко клубове от страната могат да се похвалят. Постижението е плод на труда на всички, ангажирани с клуба – състезателки, треньори, невероятните фенове, ръководството на клуба и Община Бяла. Женският отбор за втора поредна година спечели шампионската титла, но голямата радост са децата, които са в залата всеки ден.

В последния състезателен ден на 2023 година ОЗК „Арена Бяла“ бе домакин на два четвъртфинала от турнира за Купа България жени.

В първата среща девойките от Б отбора се изправиха срещу класния отбор на „Свиленград“. Беленските момичета изиграха добър мач, като в по – голямата част от срещата поддържаха прилична разлика, което принуди треньора на амазонките от юга Тео Парафитов да държи в полето основните си състезателки почти през целия мач. С отлични спасявания на вратата се отличи Анна Кърджилова. Рени Димова отбеляза 6 гола. С по 5 попадения се отчете Ния Цанкова. 4 гола добави Замбия Ангелова.

В другата среща шампионките не срещнаха особена съпротива от ХК Мартен 67, завършвайки по шампионски с убедителна победа.

Сега състезателките получават заслужена почивка за празниците,като подготовката за новия сезон започва в началото на новата година.

Сподели: