Завърши футболният турнир "Северна звезда" в Русе

Завърши футболният турнир „Северна звезда“ в Русе

На стадион „Дунав“ днес се проведе финалът на тридневния международен детски футболен турнир в Русе “Северна звезда”. Спортното събитие се провежда за първа година в памет на 11-годишния футболист на “Дунав” Русе Венцеслав Георгиев, който почина миналата година, покосен от мълния по време на тренировка. В състезанието, което се организира от ФК „Дунав“ Русе със съдействието на Община Русе, се включиха 8 отбора, съставени от деца, родени през 2012 г.

Официални гости на финалната част на турнира бяха кметът Пенчо Милков и заместник-кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев, които поздравиха организаторите и участниците и наградиха призьорите.

Бурсаспор спечели първото издание на „Северна звезда“. Момчетата от Турция показаха много голям дух и на финала победиха FCSB в истински трилър, в който имаше всичко. FCSB поведе с 2:0, но турският тим не се отказа и изравни, като вторият гол падна в последните минути. При дузпите вратарят Кайра Айдемир спаси две дузпи и донесе победата на своя отбор.

FCSB – Бурсаспор 2:2 (1:2 дузпи)

1:0 Марио Пурице

2:0 Николас Пинтили

2:1 Арас Гюндезлъ

2:2 Юмут Съткъ

В състезанието участие взеха още 6 отбора – „Дунав“ Русе, „Левски“ София, ФК „Септември“ София, „Лудогорец“ Разград, Локомотив Горна Оряховица и ФК „Прогресул-Спартак“ от Румъния.

Сподели: