съдебна палата русе

Задържане под стража за обвиняем за държане на наркотични вещества

Време за прочитане: < 1 мин.

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на К. К., привлечен като обвиняем за това, че на 25.11.2021 год. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, без разрешително държал с цел разпространение марихуана около 30 гр. и метамфитамин около 60 гр.

Обвиняемият е на 27 години, осъждан 8 пъти за различни престъпления от общ характер, като последното наказание лишаване от свобода е изтърпял в периода 06.06.2019 до 24.01.2021 г.

Окръжен съд – Русе счете, че от протоколите за претърсване и изземване, разпитите на свидетелите и всички други доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Престъплението, за което К. К. е привлечен към наказателна отговорност, е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв. Според съда, това обуславя високата обществена опасност на деянието и дееца, от което следва, че е налице реална опасност К. К. да се укрие или да извърши друго престъпление, за да осуети провеждането на разследването и изпълнението на влязла в сила присъда, ако бъде осъден по настоящото дело.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на К. К., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Сподели: