ОД на МВР - Русе даде подробности за заловените с наркотици при специализираната операция

Задържаният при акцията на входа на Русе срещу наркоразпространението остава в ареста

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 50-годишния Г. К., привлечен като обвиняем за това, че на 23.06.2022 г. без надлежно разрешение държал с цел разпространение 55 гр. метамфетамин.

Адвокатът на обвиняемия пледира, че не е налице обосновано предположение, че именно Г. К. е извършителят на това престъпление, а не някой от другите двама в „БМВ“-то, в което е открито наркотичното вещество. Според прокурора, точно обвиняемият е посочил на полицаите къде е бил скрит метамфитамина.

Окръжен съд – Русе счете, че към този ранен етап от разследването са събрани достатъчно данни, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Повдигнатото на Г. К. обвинение е работно, а от разкриване на престъплението до настоящия момент са изминали едва 4 дни и тепърва ще се събират и прецизират доказателства. Според съда, предвид многократните осъждания на обвиняемия, едно от които за същото деяние, е налице реална опасност той да се укрие и извърши друго престъпление. Поисканата от защитата мярка „домашен арест“ би била нецелесъобразна, предвид данните, че е извършвал наркоразпространение от дома си.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Г. К., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Сподели: