селайдин

Задържано е лице, което вече е обвинено в убийството на русенската журналистка

Сигналът за извършеното убийство на млада жена в района на тенис кортовете на Парка на младежта събота следобед /в 14.27 часа/ е подаден на телефон 112 от три лица. Те първоначално са открили петно от кръв и слушалки на земята на бетонната алея до река Дунав. Те са проследили кървавата следа и в храстите са открили трупа на 30 – годишната Виктория Маринова. Незабавно в ОД на МВР – Русе е създадена организация за бързи и неотложни действия по отношение на местопрестъплението. Със заповед на министъра и с помощта на зам. – главния секретар в Русе незабавно са изпратени екипи от ГД „Национална полиция“, специализирани в работа по тежки престъпления – изнасилвания, убийства. Сформиран е щаб на място, който предприема всички действия по изясняване на факти и обстоятелства по местопрестъплението, така и неотложните работи по изучаване на жертвата, издигане на версии за възможни мотиви, както и версии, които да насочат към евентуален извършител. Още в самото начало е започната работа и до момента не се изключва нито една версия – от личен живот до работата на жертвата, която била в Управителния съвет на местна телевизия, заяви сега министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Започната е проверка на всички факти и обстоятелства, работа с лица, изготвен е списък на лица от криминалния контингент, проявени по линията и е започната работа с тях. Извършен е оглед на местопрестъплението, иззети са множество находки и са назначени съответните експертизи, които да дадат наличие на веществени доказателства, водещи към извършителя. В резултат на проведените процесуално – следствени действия са изведени няколко основни насоки за работа към конкретни лица. Множество лица са задържани с полицейска заповед за срок от 24 часа в ОД на МВР – Русе с оглед изясняване на тяхното алиби за времето на извършване на престъплението. След като не е потвърдена тяхната съпричастност към престъпното деяние, те са освободени.

В хода на работата е стигнато до лице, което вчера късно е задържано от немската полиция вследствие на българско искане по линия на сътрудничеството в сферата на сигурността. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 година, роден в Русе и живущ тук. Адресът, който е обитавал е в близост до мястото на извършване на престъплението. То има криминална регистрация от 2007 година по чл. 194 от НК за кражба на цветни метали. Други данни за престъпления от него няма. В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват лицето с местопрестъплението и жертвата. Направени са и някои ДНК експертизи, които са завършени и дават информация за наличие на такъв материал по дрехите му и върху трупа на жертвата. Назначени са множество експертизи и в момента Институтът по криминалистика работи, за да се получат още доказателства за съпричастност към жертвата, добави министърът.
Продължава работата по всички версии, подчерта министърът.

сн. Личен профил във Фейсбук

Сподели: