одмвр русе лого полиция мвр

Задържан е 29 – годишен русенец за проникване в чужд компютър и разпространение на порнографски материали

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Русе задържаха 29-годишен мъж за проникване в чужд компютър и разпространение на материали с порнографско съдържание.

Млада жена от Русе е сигнализирала в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР – Русе, че без нейно съгласие някой е осъществил нерегламентиран достъп до личният й компютър, след което в интернет пространството са били разпространени нейни видеоклипове и снимки със сексуално съдържание. По получената информация са били предприети и реализирани оперативно-издирвателни действия от страна на полицаите, в хода на които, като извършител на деянието е установен 29-годишен русенец.

При извършени процесуални действия – претърсване и изземване във вила, намираща се в местност край гр. Русе, както и в апартамент в града, ползвани от мъжа, са били установени и иззети техническите средства, с които е извършено престъплението, както и материалните носители с порнографско съдържание.

На 29-годишния е повдигнато обвинение за извършеното престъпление и му е взета мярка за неотклонение. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл.319б, ал.1 и чл.159, ал.2 от НК, под наблюдението на Русенска окръжна прокуратура.

Сподели:

Още новини от деня