пощенска банка обир

Задържаха под стража обирджията на клона на Пощенска банка в Русе отпреди година

По искане на Районна прокуратура – Русе, днес, е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на извършител на кражба на пари от клон на банка в града.

В резултат на множество следствени действия и оперативно издирвателни мероприятия извършени от ОДМВР – Русе, под ръководството на Районна прокуратура гр. Русе, са събрани необходимите доказателства за вината.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем а И. А. П. за извършване на престъпление по чл. 195 ал. 2 вр ал. 1 т. 3 пр. 1, т. 4 пр. 2 вр чл. 194 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 НК. За това, че 26/27.03.2016 г. в гр. Русе, в съучастие с неустановено лице, като извършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства отнел чужди движими вещи – пари в брой: 150 000 лв., 7000 британски паунда и 12000 щатски долара, всичко на обща стойност 188 385, 52 лв. от клон на банка в града, с намерение противозаконно да ги присвои, като предметът на престъплението е в големи размери.

И. А. П е бил задържан за 72 часа до довеждането му пред съда. Съдът е уважил днес искането на Районна прокуратура – Русе за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

Повече за обира на Пощенска банка преди година четете тук.

Сподели: