платформа за инвалиди зала дунав 2

Зала „Дунав“ е вече напълно достъпна за трудноподвижни лица

През август Община Русе обяви обществена поръчка за доставка на два броя инвалидни стълбищни подемници за спортна зала „Дунав“ по проект „Осигуряване на възможност за активно ползване на спортна зала „Дунав“ от хора с увреждания, имащи специфични потребности при пространственото си придвижване, чрез осигуряване на достъпна среда“.

Съоръженията вече са монтирани, като има изградена и рампа на входа на залата. Така и трите етажа (мазе с тоалетни, спортна площадка и сектори за публика) са вече достъпни за трудноподвижни лица.

Единият от подемниците издига от подземието на залата до нивото на предверието, с 90-градусов завой, а вторият от предверието до нивото на трибуните. И двата са с товароподемност от минимум 200 кг. Прогнозната стойност на поръчката бе за близо 39 000 без ДДС, а предлаганата цена е с по-висока тежест при оценка на офертите от срока на изпълнение.

платформа за инвалиди зала дунав 1

Самата зала също претърпя освежаване. Освен обновеното покритие на основната зала, осветлението бе подменено с лед лампи, които значително засилиха осветеността в иначе преди полутъмната зала.

зала дунав отвътре

сн. РусеИнфо

Сподели:

Още новини от деня