Зала “Опера - фоайе” отваря своите врати за един специален концерт посветен на 110-годишнината от рождението на великия оперен бас - Борис Христов

Зала “Опера – фоайе” отваря своите врати за един специален концерт посветен на 110-годишнината от рождението на великия оперен бас – Борис Христов

На 10 май, петък, от 19 часа, зала “Опера – фоайе” отваря своите врати за един специален концерт посветен на 110-годишнината от рождението на великия оперен бас – Борис Христов!

Ценителите на камерното изкуство ще имат възможността да се насладят на елегантна поредица от любимите на един от най-значимите оперни изпълнители на ХХ век български песни, някои от които той успява да изпълни и запише, а други – подготвяни от самия него за бъдещи нереализирани звукозаписни и концертни програми.

„Заключена душа“ е поредният камерен концерт в залата на представителното фоайе на Държавна опера – Русе, който ще докосне сърцата на меломаните.

В нежно чувствено съчетание с обичаните от Борис Христов песни на композитора-изгнаник Александър Гречанинов, програмата разкрива онези страсти и вълнения, които рисуват образа на певеца и артиста, самият той също, против своята воля, останал задълго далеч от Родината, откъснат от хората, които обича.

Творбите ще бъдат предствени от Камерно дуо Пламен Бейков – бас и Божена Петрова – пиано.

В програмата русенци ще имат възможността да се насладят на песни от Панчо Владигеров, Петър Динев, Любомир Пипков, Цанко Цанков, И. Болгар и Александър Гречанинов.

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: