куче

Заместник – кметът Евгени Димов за безстопанствените кучета: Това е голям бич

Това е голям бич! Така заместник – кметът на Община Бяла Евгени Димов коментира проблема с безстопанствените кучета в региона. Преди седмица е постъпила жалба, подписана от над 180 души до Община Бяла. През тази седмица също. Има и нахапани беленски граждани.

В тази връзка ще се проведе среща с институциите, които имат отношение към проблема, за да се набележат мерки и се види какви средства са необходими.

С това нещо в предишния и сегашния мандат е нещо, с което много трудно можем да се справим, посочи той въпреки наличието на договор с организация за кастриране и обезпаразитяване на такива животни.

Даден бе пример с нахапани хора от едно куче на пазара. От дружеството са заявили, че няма какво да ги правят, посочи зам. – кметът. За него, тези организации, водени от техните добри чувства към животните, защитават техните позиции.

Няколко са вариантите за работа в тази посока. В големите градове с приюти, финансирането е осигурено от общината. Е. Димов изброи част от разходите за създаването на такъв приют и поддръжката му. Направен бе паралел с хората, които са обгрижване от домашния патронаж. Той попита кое е по – важно – децата, нашите майка и бащи, или кучетата.

Очакванията на Общината е решение как да се получи приют или нещо друго, за да може на следващо заседание на Общинския съвет – Бяла да се даде конкретна информация.

Десетина са лицата на територията на общината, които имат привързаност към животните, но това чувство го превръщат в бич за останалите. Те хранят животните пред входове и пр. Те са получили предупредителни протоколи, а част от тях да имат съставени и актове.

Сподели:

Още новини от деня