Заместник - кметът Златомира Стефанова награди победителите в конкурса на Община Русе за най-забавна сватбена снимка

Заместник – кметът Златомира Стефанова награди победителите в конкурса на Община Русе за най-забавна сватбена снимка

Заместник – кметът Златомира Стефанова награди победителите в конкурса на Община Русе за най-забавна сватбена снимка. Инициативата бе организирана от местната администрация по случай Седмицата на брака, която се провежда от 7 до 14 февруари.

В конкурса се включиха 20 двойки, като специално жури излъчи за победители три семейства.

„Нека любовта ви процъфтява и бъде пример за вярност и уважение сред близките ви. Радвайте се на малките моменти в живота и правете големи крачки към успехите, които да ви радват“, каза заместник-кметът.

Тя награди две от семействата победители с ваучери за фотосесия.

Семейство Коеви се женят през 2021 г. и имат дъщеря на година и 8 месеца. Николай е пожарникар и треньор в Боксов клуб „Русе“, а съпругата му Нина е в отпуск по майчинство. Снимката, с която участват в конкурса, пресъздава „боксов мач“ помежду им и е снимана на Вития мост в Русе.

Семейство Джансел и Сали Салиеви живеят в Русе и са женени от миналото лято, като сватбеното им тържество се провежда в ресторант в Лесопарк „Липник“. За снимката, която впечатли журито, се включват немалка част от гостите им. Докато булката и младоженецът разменят целувка, те извръщат възмутено глави от гледката.

Третото семейство победител – Сачкови, е хванато от обектива, разчупвайки сватбената пита. Очевидно по-голямото парче се пада на булката, която не успява да го опази и парчета от питата се разхвърчават напосоки.

В периода 7 – 14 февруари в Община Русе бяха бракосъчетани 6 двойки, като част от ритуалите бяха ръководени от кмета Пенчо Милков и заместник-кмета Златомира Стефанова.

Седмицата на брака в България има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Тя е част от Международната седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в 29 страни по света. Седмицата на брака в България празнува доброволния съюз между мъж и жена, които са направили взаимно посвещение до края на дните си.

Сподели: