златомира стефанова

Заместник-кметът Златомира Стефанова приветства почетния консул на Република Италия във Варна на първата му визита в Русе

Заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова посрещна почетния консул на Република Италия във Варна Антонио Таракуинио на неговото първо посещение в Русе. Поводът бе откриването на изложбата „Леонардо: благородният гений“, посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи.

„Изключително развълнувана съм, че имам възможността да Ви приветствам днес тук. За Община Русе и гражданите ѝ ще бъде чест да се докоснем до частица от богатото наследство, което италианският гений е завещал на всички нас.“, каза в поздравителното си слово Стефанова.

„Част от паната в изложбата са подбрани лично от посланика на Италия Негово Превъзходителство Стефано Балди, благодарение на когото това събитие е факт.“, сподели почетният консул. След своето официално обръщение лично Таракуинио разкри тайната, стояща зад прочутите шифри на да Винчи, пред любопитните погледи на гостите.

Паната, представящи живота на многоликия Леонардо от раждането му до неговата смърт, се намират във фоайето на Доходното здание и ще бъдат на разположение на посетителите до 13 октомври.

Сподели: