енчев пг туризъм

Заместник-кмет и заместник-областен управител уважиха тържествената церемония на ПГ по туризъм в Канев център

С тържествена церемония в Канев център ръководството, педагогическият персонал и учениците на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ отбелязаха 73 години от основаването на русенското училище. Събитието бе уважено от заместник-кмета на община Русе Енчо Енчев.

„Резултатите, които професионалната гимназия показва, от години са едни от най-високите в града. Благодарение на всеотдайния и упорит труд на учителския състав съм убеден, че всеки, завършил училището, се гордее да се нарече негов възпитаник“, каза Енчо Енчев в своето приветствие. Той пожела на учениците успешна реализация и още много по-големи професионални успехи. От името на кмета Пенчо Милков заместник-кметът връчи поздравителен адрес на директорката на ПГ по туризъм Ренета Вълева.

По време на церемонията бяха наградени заслужили ученици, победители в местни и национални състезания, а в празничната програма възпитаниците на професионалната  гимназия показаха своите разнообразни таланти.

На събитието присъства и заместник-областният управител Георги Георгиев. Учебното заведение носи името на Иван Петрович Павлов – руски учен, който първи описва явлението, известно днес като условен рефлекс, доказвайки биологичните основи на психичната дейност. С днешна дата в училището се обучават 502 ученици.

Сподели: