Зам.-кметът Енчо Енчев поздрави организатори и участници в отбелязването на Китайската нова година

Зам.-кметът Енчо Енчев поздрави организатори и участници в отбелязването на Китайската нова година

Вчера СУ „Васил Левски“ – гр. Русе и Институтът „Конфуций“ – гр. Велико Търново тържествено отбелязаха настъпването на Китайската нова година в Канев център. Събитието уважи заместник-кметът по хуманитарни дейности г-н Енчо Енчев, който поздрави от името на кмета Пенчо Милков присъстващите гости и участниците в празничното събитие.

„Изразявам към Вас искрено уважение за инициативата и за успешната Ви работа по популяризирането на изучаването на китайски език в град Русе. Със сигурност срещата с древния и екзотичен Китай и с културата и традициите на китайския народ обогатява човек и му дава една различна гледна точка. Продължавайте да разкривате този необятен и различен свят“, се казва в поздравителния адрес от кмета.

Преподавателите по китайски език, доброволците и учениците, изучаващи китайски език, бяха подготвили атрактивна програма, включваща песни, танци, томбола, ревю на традиционно китайско и българско облекло, като представиха и уникалния танц на дракона.
След празничната програма гостите имаха възможността да дегустират традиционна китайска храна, приготвена от местен китайски ресторант и разгледаха китайска работилница.

Сподели:

Още новини от деня