Проведени бяха две работни срещи с директорите на детски заведения във връзка с обществените поръчки за хранителни продукти

Зам. – кметът Енчо Енчев ще участва в кръгла маса на Комисията по култура и медии в Народното събрание на тема: „Устойчиво финансиране на българската култура“

Заместник–кметът Енчо Енчев проведе работна среща с директорите на русенските културни институти и представители на читалищния сектор в общината, във връзка с предстоящата кръгла маса на Комисията по култура и медии в Народното събрание на тема: „Устойчиво финансиране на българската култура“, инициирана от Националното сдружение на общините в България, с участието на Министерството на културата. Срещата ще се състои на 14 ноември в Народното събрание, като на нея ще присъства и заместник-кметът на община Русе.

Това става ясно от седмичния отчет на общинската администрация в Русе по отношение работата в ресор „Хуманитарни дейности“.

На 6 ноември бяха обявени резултатите от класиране за прием в детски градини и подготвителни групи в училища.

Приключиха организационните дейности по провеждането на 10-ото юбилейно издание на филмовия фестивал „София Филм Фест в Русе“, който завладява традиционно Русе в периода от 10 до 12 ноември. Тази година е включена силна селекция от 9 игрални и документални филми за възрастни и деца.

Продължава работата по бюджета на Община Русе за културния календар на общината и ремонтите на народните читалища през 2024 г.

Подготвен е анализ на програмата на народните читалища за 2024 г. и внасянето ѝ за разглеждане на предстояща сесия на Общинския съвет Русе до края на текущата календарна година.

На 6 ноември съставите на Общинския младежки дом Фолклорно-танцов състав „Зора“ и мажоретен състав „Екстрийм“ взеха участие в честването на 100-годишнината на ПГПТ „Атанас Буров“.

Хор „Св. Георги Победоносец“ към Общински младежки дом бе част от благотворителния концерт на Русенската митрополия, който се проведе на 7 ноември.

Сподели: