Блок „Ледено езеро“ е четиринадесетата сграда в община Русе

Зам. – министър Д. Николова: МРРБ инвестира над 660 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ в енергийна ефективност на многофамилни и обществени сгради

Зам. - министър Деница Николова в Русе: Изпълнението на проектите отговаря на нашите изискванияНад 660 млн. лв. инвестира Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни и на обществени сгради в страната. Това обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.

„Един от основните приоритети на правителството е намаляването на консумацията на енергия до 2020 г. с 20%. Една от мерките е повишаване на енергийната ефективност на сградите, която се изпълнява с няколко мащабни програми от МРРБ“, каза още тя. Деница Николова напомни, че в периода 2007-2013 г. в такива мерки са вложени 200 млн. лв. само по Оперативна програма „Регионално развитие“. Тя отбеляза също, че санирането на сградите води и до намаляване на вредните емисии във въздуха. „Най-важната цел на тези програми е, че постигаме по-привлекателни жилища, намаляване сметките за отопление и спестявания на средства, както и по-висок стандарт на живот за хората“, каза още заместник-министърът.

Сподели: