БСП Кирил Добрев

Зам. – председателят на БСП Кирил Добрев посети Русенска област

“Парламентарната група на “БСП за България” показа коя е истинската опозиция в парламента. Време е да го покажем и на местно ниво”. Това заяви по време на работното си посещение в област Русе заместник-председателят на НС на БСП Кирил Добрев. Той беше заедно с народните представители от левицата Крум Зарков и Пенчо Милков. “Тези момчета и момичета работят постоянно и резултатите от тяхната работа се виждат, затова и не приемам критиките на някои наши другари по повод работата на парламентарната група”, коментира още Кирил Добрев. БСП успя за година и половина с много работа и ясни послания, да остане единствената партия в ляво, която може да бъде алтернатива на сегашните управляващи – допълни заместник-председателят на БСП.

Добрев припомни, че в неговия речник израза “морална победа” не съществува. Ние загубихме парламентарните избори, въпреки удвоения резултат и 80-те народни представители на БСП в Народното събрание. Не трябва да забравяме, че ГЕРБ управляват по-голямата част от българските общини и натискът, оказван от местната администрация, беше жесток, а общините на много места са основен работодател – коментира Кирил Добрев. Според него търпението на хората е пред изчерпване и това го доказват неспирните сигнали до централата на левицата, в които се разкриват корупционни схеми и нагласени обществени поръчки. Няма финансов ресурс, който може да се справи с нежеланието на хората да бъдат управлявани по този начин и съм сигурен, че местните избори след две години ще го докажат – каза пред присъстващите заместник-председателят на БСП.

Добрев подчерта, че в следващите две години работата на общинските съветници на левицата по места ще е от решаващо значение. Ние трябва да покажем, че както на национално ниво, така и на местно БСП е единствената алтернатива и има капацитета да управлява – подчерта той.

Икономиката, здравеопазването, образованието и социалната политика ще бъдат наши основни приоритети през 2018-та година. Ще настояваме всички пари от бюджета за здравеопазване, да отиват за подпомагане на държавните болници – подчерта Кирил Добрев. 4 пъти се е увеличил бюджетът за здравеопазване през последните години, но българинът не получава 4 пъти по-качествено здравеопазване и по-качествени услуги. Точно затова смятам, че целият бюджет за здраве, трябва да бъде насочен именно към държавните болници – допълни заместник-председателят на БСП.

Сподели: