библиотека любен каравелов русе четене книги

Занимания за малките в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе

След отминалото бурно лято в Детски отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе се възобновяват заниманията, които се организират традиционно тук в съботните дни.

Във всяка от съботите през месец октомври 2018 година екипът от Детски отдел е подготвил за децата следните интересни теми:

6 октомври – Предстои представянето на децата на възраст 6+, на „Сладки приказки с госпожа Лека Нощ“, чрез водещите Галя Денкова и Ани Пенчева.

Темата е: Морски приключения с малка творческа работилничка, поясни водещата днес г-жа Валя Караджова.

В същия ден следобяд, самодейци от читалище „Пробуда – 1907“ от село Тетово, чрез групата си за автентичен фолклор, ще демонстрират носии, танци, броилки и пр.

На 14 октомври Арт ателие „Арбат“ Русе ще научат децата на възраст  7+ как се изработват ръчно декоративни свещи. Технологията се казва карвинг.

На 20 октомври от 14 часа Галя Денкова и Аня Пенчева ще представят на децата от възрастова група  9+  „Тайни и загадки в библиотеката“. Забавни и креативни игри за поотраснали деца.

На 27 октомври в РБ ще гостуват представители на СК оп тенис на маса „Локомотив“ Русе. Ще поговорят за историята на клуба и това което могат да предложат като спорт на децата и техните родители.

Занимания в библиотеката за възрастни:

Тук политиката на библиотеката е променена. От тази година заниманията с компютри за възрастни ще са индивидуални. Записването ще става или на място или по телефона.

Регионална библиотека винаги е предлагала помощта си за тези от възрастните русенци, които искат да придобият знания с компютри и смарт устройства. Тези сесии от обучителни дейности са безплатни и траят 60 минути, но изискват притежанието от ползвателите им на библиотечна карта, която е актуална.

Записването става или на място в библиотеката или на телефон 0878 574 912 до изчерпване на потенциала.

През месец октомври всеки вторник от 15 до17 часа ще се провежда обучение за начална компютърна грамотност, всяка сряда от 15 до 17 часа следва обучение за боравене с мобилни устройства, всеки четвъртък от 15 до 17 часа следва обучение за направата на колаж от снимки или да получи познание за това как се прави фотосесия и пр., всеки петък от 15 до 17 часа е посветен на търсещите работа и запознаване с онлайн платформите за това, кандидатстване, регистриране и писане на CV, оформяне на автобиография.

Сподели: