Запалени стари гуми на нерегламентирано сметище гасиха в Смирненски

Дежурните смени на пожарната са били приведени в действие по три сигнала за произшествия в рамките на изминалото денонощие. В 15:31 часа вчера екип от Първа РСПБЗН в Русе е изпратен по сигнал за пожар в суха трева в кв. Долапите на ул. Стремление. При пристигане на адреса пожарникарите са установили, че горенето е възникнало при запалване на суха трева на тротоара пред къща, откъдето се е разпространило към друго дворно място. Пожарът е бил ликвидиран от граждани до пристигането на екипа.

По-късно в следобедните часове, в 16:53 часа, ветовските пожарникари са изпратени по сигнал за запалени стари автомобилни гуми в с. Смирненски, на нерегламентирано сметище. Горенето е ликвидирано на площ около 300 кв.м., до 19:40 часа.

Вследствие на изхвърлени незагасени отпадъци, тази сутрин около 05:46 часа, се е запалил пластмасов контейнер за смет на ул. Сини вир в русенския квартал Средна кула. Екип на Първа пожарна служба в Русе е загасил огъня на площ от около един кв. м. При високата температура е бил деформиран и съседен пластмасов контейнер.

Сподели:

Още новини от деня