Започват безплатни курсове по програмиране и роботика за деца в Русе

Започват безплатни курсове по програмиране и роботика за деца в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

След успеха на поредицата от събития “Вечери за наивници”, гражданска организация “Градоред” представя следващия си проект. Този път насочен към децата на Русе.

Съвместно с училището по програмиране MindHub и Регионална библиотека “Любен Каравелов”, стартира ежемесечна поредица от събития, в които деца на възраст от 6 до 15-годишна възраст ще имат възможност да се докоснат до основите на програмирането.

Първият курс ще се състои на 13 декември 2019г., в детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов. Фокусът на първото събитие е към младежи от 6-ти до 9-ти клас. Те ще имат възможност да се включат в безплатен урок, в рамките на който ще тестват програмиране на Micro:bit – платки. Децата ще се обучават в две групи от 18.00 до 19.00 ч., или от 19.00  до 20.00 ч. Записването става онлайн на сайта на училището. Допълнителна информация за записване е налична във фейсбук страницата на “Градоред”. 

 В рамките на поредицата, организаторите са подготвили тематични занятия за всички възрастови групи. Целта е да се подбуди интерес у децата към новите технологии и професиите на 21 век. Методите, по които учащите изучават програмиране са изцяло базирани на игрови метод и учене чрез преживяване – работа в екипи по разнообразни проекти. Чрез създаване и представяне на своите проекти, игри, анимации и приложения, програмирайки поведението на роботи в малки групи и чрез игра, децата придобиват допълнителни социални умения и качества, както и важни знания за успех в професиите на бъдещето.

По последни данни на Financial Times, България привлича рекордни инвестиции в технологичния сектор. От 2015 година насам, секторът расте със средно 45%  годишно. Това означава, че страната тепърва ще има нужда от все по-подготвени кадри в сферата на информационните технологии.

Сподели:

Още новини от деня