полиция

Започнато е разследване на катастрофата с двама загинали, станала днес на пътя Русе – Бяла

На 28.05.2023 г. около 08:08 ч. на главен път I-5 / Русе-Бяла/ в района на километър 27+000 в посока гр. Бяла е възникнала катастрофа между лек и товарен автомобил с двама загинали.

На местопроизшествието са изпратени екипи на ОДМВР-Русе – от районните управления в Бяла и Две могили, екипи на РДПБЗН – Русе и на спешна помощ, а впоследствие и дежурна оперативна група на МВР за оглед и документиране на инцидента.

Според първоначалните данни, в условията на облачно време, нормална видимост, суха пътна настилка и на прав пътен участък, лек автомобил „Тойота“ с румънска регистрация, управляван от лице с неустановена към момента самоличност, е навлязъл в лентата за насрещно движение при наличие на хоризонтална маркировка М1, като се сблъсква с движещ се в обратна посока състав от ППС с румънски регистрации (влекач „Волво“ и прикачено полуремарке), управляван от 52-годишен мъж.

След настъпването на ПТП лекият автомобил се е запалил и е напълно изгорял.

Починали на място са водачът на тойотата и возещ се отпред пътник, двамата с неустановена към момента самоличност.

Водачът на товарното возило е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са дали отрицателен резултат.

На местопроизшествието е извършен оглед, причините и обстоятелствата, довели до ПТП, се изясняват в хода на образувано досъдебно производство.

Мястото, където е настъпило ПТП не се характеризира,като участък с концентрация на произшествия. Няма данни странични фактори, свързани с принадлежностите на пътя, сигнализацията му или с пътните съоръжения, да са оказали влияние за настъпване на ПТП.

Работата по случая продължава.

Към 15:00 часа движението по главния път в района на инцидента не е възстановено, осъществява се по обходен маршрут през гр. Две могили.

Сподели: