Започна основният ремонт на алеи в Парка на възрожденците

Започнаха строителни дейности от последния трети етап на възстановяване и обновяване на разрушените алеи и осветление в Парка на възрожденците

Започнаха строителни дейности от последния трети етап на възстановяване и обновяване на разрушените алеи и осветление в Парка на възрожденците.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков и екипа му по отношение работата в ресор „Опазване на околната среда и комунални дейности“ през отминаващата седмица.

Продължават дейностите по подготовката и едновременното полагане на нова асфалтова настилка на зоните за паркиране и подходите в района на Товарна гара, с административен адрес ул. „Тулча“ № 15.

Положена е изцяло нова асфалтова настилка на тротоара и обособената зона за паркиране на ул. „Сакар планина“ в участъка между кръстовищата с ул. „Голям Богдан“ и ул. „Лозен планина“, източно от бл. „Вежен“.

Продължават частичните външни ремонти в детска ясла № 9 по ул. „Ловеч“ № 27 в кв. „Дружба“ 1.

Извършен е ремонт на участък от тротоар на ул. „Дунав“ 10.

Извършени са локални ремонти /изкърпвания/ на единични разрушения на настилките по бул. „Цар Освободител“ и улиците „24 май“ /до пътен възел Охлюва/, „Никола Петков“, „Цар Самуил, ул. „Ибър‘.

Започна ремонт на компрометирани тротоарни настилки в двора на детска ясла № 8 по ул. „Неофит Рилски“ в кв. „Възраждане“.

Положена е хоризонталната пътна маркировка пред входовете на ОУ „Никола Обретенов“, СОУ „Васил Левски“, ОУ „Братя Миладинови“, ПГ по механотехника, на кръстовища по бул. „Мидия – Енос“ и за обозначаване на места за паркиране на автомобили на хора с увреждания на паркинга по ул. „Солун“ /срещу бл. „Воден“/, ул. „Сърнена гора“ и пред бл. МНО 4 в кв. „Дружба“.

Монтирани са 20 бр. нови пътни знаци и указателни табели за организация на движението на различни места в града.

Монтираха са общо 28 бр. антипаркинг елементи на ул. „Тодор Икономов“ и пред бл. „Енергетик“ 1 в кв. „Здравец – Изток“.

Сподели: