Започна кампанията “Хапка надежда” в УМБАЛ "Канев" - Русе

Започна кампанията “Хапка надежда” в УМБАЛ „Канев“ – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Започна кампанията “Хапка надежда”, осигуряваща вкусен обяд и вечеря на медицинския персонал, занимаващ се с пациенти с коронавирус в УМБАЛ “Канев”, Русе. /на снимките днес/

Акцията започна днес с доставката на първите порции и ще продължи до края на януари. В нея се включиха 14 русенски заведения. Инициатори на кампанията в Русе са сдружението „RuseGo“ и фондация „Направи добро на непознат“.

„Това е една добра кампания в помощ на нашите медици, да има по-позитивно мислене и взаимопомощ. Ние не даваме злато, даваме храна, която е необходима“, каза управителят на ресторант Сашо Александров.

„Винаги сме участвали в благотворителни кампании и се радваме, че можем да помогнем на медиците, които са най-важните в момента. За нас е важно в този труден момент, че така можем да осигурим работа на нашите работници, за да можем да ги задържим, защото в момента като цяло разчитаме само на разнос на храна“, каза днес собственикът на пицарията „Дон Корлеоне“ Деница Атанасова.

За собствениците на заведения, които приготвят храна за лекари, медицински сестри и санитари, това е благородна кауза и осигуряване на работа за персонала.

„Една такава подадена ръка, такъв огромен жест дава сили и енергия на тези хора и им показва, че все пак има благодарност, има отношение към техния труд, тяхната професия и техния дълг, който те изпълняват денонощно. Благодарим изключително много на заведенията, които се включват, защото този период е труден за всички, и чисто икономически точно за тези браншове. Благодарим, че намират сили, енергия и дух да правят това, защото подадената ръка наистина е огромен жест, а организациите показаха и огромна социална ангажираност към медиците, които се грижат за хората, които имат нужда от медицинска помощ“, благодари от името на екипа на УМБАЛ „Канев“ говорителят на лечебното заведение Стела Кръстева.

Сподели:

Още новини от деня