Започна мащабният воден проект на Голямо Враново и Юделник

„Дългоочакван момент. С голяма радост се посреща от ръководството и от населените места Юделник и Голямо Враново. Големи са надеждите. Водата там наистина не е добра за пиене. Сега с подмяната на водопроводната мрежа ще бъде подобрено качеството на питейната вода в населените места. По този начин ще бъде подобрен стандартът на живот в населените места“. Това каза днес кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, който преди дни направи първа копка на проекта заедно с представители на фирмата – изпълнител и строителния надзор. Близо 50 километра тръби ще бъдат подменени по проект на стойност 5.5 млн. лева без ДДС, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 година. На събитието присъства и управителя на ВиК Сава Савов.

Загубите на вода ще бъдат сведени почти до нула след завършване на проекта след около година и половина. Няма да ги има затлачванията с отпадъци.

Полагането на новите тръби ще става веднага и успоредно на старите участъци, като няма да има воден режим. Сега се прави схемата за последователност на изпълнение. Ще има дневни и часови графици. Няма да има разкопавания на улици.

Предстоят срещи с граждани по темата, като ще се уточнят разположенията на септичните ями, овощни дървета, които са на пътя на новата система.

Сподели:

Още новини от деня