Започна подготовката за петото издание на Free Spirit Run Giurgiu-Ruse

Започна подготовката за петото издание на Free Spirit Run Giurgiu-Ruse

Време за прочитане: < 1 мин.

Гюргево и Русе изразиха желанието си да организират през тази есен петото издание на спортното лекоатлетическо събитие Free Spirit Run Giurgiu-Ruse, като се запазят досега използваните елементи от състезанието. В Община Гюргево се проведе среща за уточняване на подробностите с участието на представители на организационния комитет от българска страна в лицето на Евгени Игнатов, председател на СКЛА „Дунав“, заместник – кмета на Гюргево Мариян Дамян, председателя на СКЛА „Дунав 2020“ – Гюргево Мирел Марин. /на снимката днес/

При условие, че епидемичната обстановка позволява, спортното събитие ще се състои най – вероятно на 26 септември, като стартът ще бъде даден в Гюргево, а финалът ще бъде в Русе. Състезателите ще пробягат 15 км., а броят им ще бъде ограничен до 300.

Лекоатлетическите федерации на двете държави ще подкрепят събитието, както и териториалните структури на държавната власт и общински администрации, спонсори и граждани.

Подробности за записването ще станат ясни при активиране на официалния уеб сайт на събитието.

Free Spirit Run Ruse-Giurgiu започна да се провежда през 2016 година по предложение на българската страна, като само през 2020 година нямаше състезание по обясними причини. В бягането участват състезатели от поне 20 държави.

Сподели:

Още новини от деня