Започна поредицата от приключения в „Лятното училище” - част от проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”

Започна поредицата от приключения в „Лятното училище” – част от проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”

Започна поредицата от приключения в „Лятното училище”, което е част от проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”. Днес децата гостуваха на Регионалния исторически музей, където домакин не беше както обикновено екскурзоводка, а актьорът Илия Деведжиев. В Лапидариума той разказа с музика и текст страхотна приказка. Тя не се казваше „Червената шапчица”, а „Червената шапка” и приключенията не бяха на момиченце, а на малка рибка. Този главен герой пътешества под водата и дори над водата, за да пита какво е това голямото червеното, което се вижда високо. Плувайки малката рибка се среща с най-различни видове морски обитатели, като някой от тях също се чудят какво е това – шапка или слънце.След тази чудновата приказка темата с морето продължи, като всяко дете направи от връвчици и миди страхотни колиета. Някой успяха сръчно и бързо да улучат дупчиците втори път на миди и синци и да направят подаръци за майките си или за бабите си.

Сподели: