Започна работа по "отваряне" на още един подход към Борово

Започна работа по „отваряне“ на още един подход към Борово

Започна реализацията на един дългоочакван проект. Както отлично знаете достъпа до гр. Борово, от магистрален път I-5 Русе – Велико Търново, до момента се осъществява от едно регулирано кръстовище до асфалтова база. Съществува и втори вход/изход за гр. Борово от към с. Волово, който обаче не е разрешен за използване, поради липса на регулация, според Закона за движението по пътищата.

През годините, още от преди 1990 г., са правени множество предложения за узаконяване на пътния възел и изграждането на трета пътна лента в участъка. Влизането в регулация на пътния възел е от стратегическо значение за жителите от останалите населени места в общината.

След неколкократни разговори и срещи с представители на различни институции, последвали срещи на кмета на Община Борово в Министерството на регионално развитие и благоустройство. Проведена бе и лична среща на кмета Валентин Панайотов с ресорния зам.-министър г-н Нанков, в присъствието на народния представител Пламен Нунев, в резултат на което бе постигнато споразумение и разпоредено на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, изграждането на трета лента в участъка и въвеждането в експлоатация на пътния възел.

Във връзка с това през пролетта предстои реализирането на друг стратегически проект по трансгранично сътрудничество.

Сподели: