блок за медицински специалисти в Гюргево

Започна строителството на нов блок за медицински специалисти в Гюргево

В петък започна строителството на нов блок с 22 жилища за медицински специалисти в Гюргево. На първата копка присъстваха директорът на Националната агенция за жилищата Андрей Цуркану, кметът на Община Гюргево Николае Барбу, представители на фирмите – изпълнители на обекта. Осем от жилищата ще са гарсониери, 12 – двустайни апартаменти, 2 – тристайни апартаменти. Блокът се изгражда в непосредствена близост до сградата на Търговско – индустриалната камара в Гюргево. Очаква се строителството да приключи през есента на идната година.

Още през 2016 година Общински съвет – Гюргево отстъпи безвъзмездно терена и правото за строителство на Агенцията. На 21 септември миналата година е издадена заповед за започване на строителството. Надеждите са, че така ще се реши проблема с липсата на медицински специалисти в региона, по – специално в Окръжна болница – Гюргево.

Общината благодари на директора на Агенцията за отпуснатите пари за строителството на общо 99 нови апартамента за младежи. 44 от тях ще са в зоната на хотел „Дунавска звезда“, а другите – в района на „Обор“.

Сподели:

Още новини от деня