дунавска перла акро 2018

Започна 11-то издание на международния фестивал по спортна акробатика „Дунавска перла“

Днес, в Русе беше официално открит Международният фестивал по спортна акробатика „Дунавска перла“. На събитието присъстваха зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, директорът на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, председателят на Акробатичен клуб „Локомотив – Русе“ Боряна Тотева, както и треньорът на националния отбор Драгомир Драганов.

В откриването на Международния турнир се включиха фолклорен танцов състав „Здравец“, салса клуб „Фламинго“ и олимпийските шампиони от Бургас Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които спечелиха златото както в отборната, така и в индивидуалната надпревара на младежката Олимпиада в Буенос Айрес. Те бяха наградени от зам.-кмета Наков и Боряна Тотева, които ги поздравиха за постигнатия грандиозен успех. Отличени бяха още треньорката им Гергана Денева и хореографката Дияна Колева.

дунавска перла акро 2018 2

„Една от целите на този турнир е да даде възможност на младите състезатели да покажат как вървят по дългия път към големите спортни успехи. Сигурен съм, че много от вас ще ни радват на големи първенства и вярвам, че вие тук сте бъдещи големи шампиони“, заяви инж. Наков и връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов на председателя на акробатичен клуб „Локомотив Русе“ Боряна Тотева.

Турнирът ще се проведе днес и утре в зала „Дунав“. Ще се включат 150 участници от шест страни – Белгия, Холандия, Италия, Гърция, Молдова и България. Това ще е и контролно състезание за националните отбори на България.

Международният фестивал се организира от Спортен клуб „Акро“, Акробатичен клуб „Локомотив Русе“ с подкрепата на Община Русе.

дунавска перла акро 2018 1

Сподели: