одмвр русе лого полиция мвр

Засилено полицейско присъствие ще има по повод 8 декември в Русенско

Време за прочитане: < 1 мин.

Планирани са активни действия на полицията в навечерието и по време на студентския празник 8 декември в районите на заведенията, хотелите и ресторантите, в които ще се провеждат тържества, както и по трасетата за придвижване. Служители от МВР са провели работни срещи и са уточнили механизмите за взаимодействие и мерките за безопасност с представители на частни охранителни фирми, ангажирани с дейности по охрана на различните обекти, както и със собствениците и управителите на хотели, къщи за гости, питейни и увеселителни заведения.

В навечерието на празника, на самия ден 8 декември, както и след него, от ОДМВР – Русе е планирано провеждането на специализирани полицейски операции по различни линии. Една от основните задачи на полицията ще бъде засиленият контрол за безопасност на движението, като пътните полицаи ще следят строго за превишена скорост, управление на МПС от неправоспособни водачи, от такива употребили алкохол и/или наркотични вещества, както и за други нарушения.

Призивът към студентите /бивши и настоящи/ е да празнуват разумно; да спазват правилата за движение, когато шофират; и да не нарушават обществения ред, за да не помрачават празничното настроение.

Телефонът за сигнали при произшествия и нарушения е 112.

Сподели:

Още новини от деня