За втора поредна година дебати на немски език в СУПНЕ - Русе

За втора поредна година дебати на немски език в СУПНЕ – Русе

Събитието се проведе в Медиотеката на училището от 9.30 ч. до 13.00 ч. Инициативата е част от международен проект „Младежта дебатира интернационално“, организиран от Гьоте-институт, София и Германската централа за образование в чужбина. Темата на днешните дебати беше: „Трябва ли повече жени да заемат водещи позиции?“ Тази година участниците – Адриана Витанова, Андреа Атанасова, Диляра Инджева, Ваяна Петкова от 11.Б кл. и Боряна Стойкова, Дея Славова, Сесил Казакова и Юлия Радева 11.А кл. успяха да впечатлят публиката със своите ораторски умения и аргументирано говорене. Те отново затрудниха журито в състав – г-жа Петя Великова, старши учител по НЕ и организатор по проектната дейност, Клариса Хайнлайн, доброволка от Германия и Моника Иванова, ученичка от 12.А кл. и бивша участничка в дебатите. Секундант на дебатите беше Диляна Иванова от 11.Б кл.

След истински оспорвано състезание на финалите утре ще дебатират Андрея Атанасова, Адриана Витанова, Ваяна Петкова и Боряна Стойкова. Темата за предстоящия дебат: „Трябва ли хуманизмът да се доразвива към трансхуманизъм?“

В края на финалния кръг ще станат ясни имената на дебатьорите, които ще се състезават на регионалния кръг на дебатите в гр. Ловеч на 18.04. и 19.04.

Пожелаваме им успех!

/Източник – СУПНЕ/

Координатор на проекта: Сияна Мандажиева, старши учител по ОН
Фотограф: Радина Пасева, ученичка от 11.А кл.

Сподели:

Още новини от деня