кръводарителска акция

За втора поредна година УМБАЛ-Русе АД и БЧК-Русе ще проведат съвместна кръводарителска акция

кръводарителска акцияЗа втора поредна година УМБАЛ-Русе АД и БЧК-Русе ще проведат съвместна кръводарителска акция Кръвта не е за продан – тя е подарък! В рамките на следващата седмица – от 4 до 8 декември между 07:30 и 14:00 часа всеки желаещ ще има възможността да дари кръв доброволно, анонимно и безвъзмездно в отделението по Трансфузионна хематология в Университетската болница.

С цел създаване на по-добра организация молим желаещите кръводарители да се отбележат във формуляра на този линк: https://doodle.com/poll/t8pkucve7hubp6zn по кое време бихa искали да дарят кръв.

Сутрин от 07:30 до 12:30ч. отделението по Трансфузионна хематология ще работи с всички желаещи да кръводарят (каквото е обичайното му работно време), като се запазва предимството на безвъзмездните кръводарители да влизат директно преди тези, които го правят за конкретен човек. От 12:30-14:00ч. Кръвният център ще работи само с желаещите да участват в кампанията и ако няма много заявили се в горепосочения формуляр, това е идеалното време за кръводаряване.

Повече информация можете да намерите и във събитието на акцията във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/369942776783780/.

Сподели: