За понеделник във ВТАС е насрочено първото заседание по делото за отвличането, грабежа и и убийството на Еранухи Пехливанян

За понеделник във ВТАС е насрочено първото заседание по делото за отвличането, грабежа и и убийството на Еранухи Пехливанян

Във великотърновския апелативен съд в понеделник е насрочено първото заседание по делото за отвличането, грабежа и и убийството на Еранухи Пехливанян. 57-годишната собственичка на аптеки бе похитена на 11 януари м.г. Подсъдими по процеса са Гарабед В. (р. 1972г.) и Михаил М. (р.1966г.).

През май т.г. Окръжен съд – Русе е признал подсъдимите за виновни в това, че в Русе, в съизвършителство помежду си отвлекли Еранухи, като един от бандитите се представил за служител от състава на Министерство на вътрешните работи. Двамата са признати за виновни и в това, че отнели със сила пари в брой – в лева и евро, на обща стойност 65 000 лева от владението на бизнесдамата, като след това я удушили, за да прикрият другите престъпления.

Съдът групирал определените наказания за всяко от отделните престъпни деяния на подсъдимите, като ги е увеличил г с 5 години лишаване от свобода и осъдил Гарабед В. и Михаил М. на по 25 години лишаване от свобода при строг режим и конфискация на ½ от имуществото.

Двамата подсъдими са осъдени да заплатят солидарно като компенсация за причинените от тях неимуществени вреди 500 000 лв. на близките, както и да възстановят откраднатите 65 000 лв.

Делото в Апелативен съдВелико Търново е образувано на основание въззивен протест от ОП – Русе и въззивни жалби от двамата подсъдими и от частните обвинители и граждански ищци.

Сподели: