турнир младост градски стадион русе

За поредна година в Русе се проведе международния турнир по лека атлетика „Младост“

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес, на Градския стадион в Русе, се състоя Международният турнир по лека атлетика „Младост“. На старта на състезанието присъстваха зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, олимпийският шампион г-н Христо Марков, главният секретар на Министерството на младежта и спорта г-н Асен Марков, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, изпълнителният директор на Българска федерация по лека атлетика г-н Диян Драшков и г-н Пламен Кръстев – член на изпълнителното бюро на Българския Олимпийски комитет.

турнир младост градски стадион русе 1

Инж. Наков връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов на организаторите на турнира г-н Евгени Игнатов и г-жа Анелия Нунева. „Възползвам се от приятния повод, за да изразя уважението си към Вашата дейност в областта на спорта и като организатори на турнир „Младост“, който се е утвърдил като един от най-престижните в Европа за юноши и девойки до 18 години. Вашият професионализъм и опит са гарант за ползотворна работа и постигнати високи резултати“, се казва в адреса от русенския градоначалник.

турнир младост градски стадион русе 2

Турнирът се проведе за седма поредна година. Участие в него взеха над 250 атлети от 50 клуба от страната, както и представителните отбори на Румъния, Сърбия, Турция, Унгария и Молдова. Състезателите мериха сили в 20 дисциплини.

Проявата дава възможност за покриване на нормативи за участие в Европейски младежки олимпийски фестивал в Баку, Азербайджан и Балкански шампионат за юноши и девойки под 18 години в Кралево, Сърбия.

турнир младост градски стадион русе 3

Официалното откриване на турнира беше представено с мини щафета на най-младите лекоатлети от детските градини на град Русе.

Сподели:

Още новини от деня