За поредна година десетки уважиха официалния прием в Русенска митрополия

За поредна година десетки уважиха официалния прием в Русенска митрополия

По установена вече традиция, за шеста поредна година, десетки граждани от престолния град Русе и епархията бяха гости на официалния прием на Русенската св. митрополия, който този път се състоя на 21 октомври. За да поздравят Негово Високопреосвещенство митрополит Наум с отминалия му рожден ден (19 октомври), в митрополитския дом се събраха представители на различни вероизповедания, дипломати, кметове на общини, представители на Русенския университет, русенските училища и детски градини, дейци от обществения и културен живот в Русенска епархия, представители на бизнеса, учители, лекари, граждани.

Тържеството беше открито с встъпителни думи на митрополит Наум, който благодари за вниманието и уважението на всички Русенци, подпомагащи неуморно просветните, социалните и благотворителните дейности на Русенската митрополия.

Специален гост на архиерея за празника беше Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон, а за приятното настроение и комфорт на гостите се грижиха ученици от русенската Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”, напътствани от своя преподавател г-н Йордан Адолфов.

Сподели:

Още новини от деня