Държавна опера - Русе гостува в Мартен и Николово със спектакъла "Приказка за вълшебната флейта"

Държавна опера – Русе гостува в Мартен и Николово със спектакъла „Приказка за вълшебната флейта“

Държавна опера – Русе гостува със спектакъла „Приказка за вълшебната флейта“ на най-малките почитатели на класическото изкуство. На 15 януари артистите бяха посрещнати от лъчезарните деца от ОУ „Отец Паисий“ – град Мартен. А на 16 януари януари в село Николово ги посрещнаха очарователните малчугани от ДГ „Приказен свят“ и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Най-новият детски спектакъл на Държавна опера – Русе „Приказка за вълшебната флейта“ е насочен към децата във възрастовите групи от 3 до 11 години и е първият опит на артистите и инструменталистите от Русенската опера за провокиране на вниманието на толкова малки деца върху класическата музика.

С участието на разказвач, ансамбъл от инструменталисти (флейта, цигулка, виола и фагот), балетни артисти, както и оперни артисти – солисти, в тази нова образователна програма под формата на музикално-танцово-пантомимичен спектакъл накратко е представен приказният сюжет на операта „Вълшебната флейта“ на В. А. Моцарт.

Децата бяха развълнувани и много въодушевени да се срещнат с артистите и да се запознаят с музикалните инструменти отблизо. С любопитство и възхита попиваха всеки момент от представлението, а след края му бяха нетърпеливи да се снимат с всички от състава на Русенската трупа.

Сподели: