За първи път Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе ще вземе участие във фестивала „Сцена под звездите“

За първи път Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе ще вземе участие във фестивала „Сцена под звездите“

За първи път Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе ще вземе участие във фестивала „Сцена под звездите“, иницииран от Община Русе. Датата на събитието е 13 юли от 20:30 часа пред Доходно здание.

Зрителите ще могат да съпреживеят театрално-музикалния спектакъл „Артисти в джаза“, по идея на Евгения Явашева. „Този спектакъл е направен не с колеги, а с приятели. В този спектакъл всеки участва, защото обича театъра, обича музиката и най-вече джаза. Всеки сам избра какво да пее, какво да сподели с публиката и го направихме наистина от сърце и душа, защото любовтна ни към музиката ни прави още по-добри артисти“, споделя актрисата.

В представлението ще вземат участие актьорите: Евгения Явашева, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев и Надя Банчева. Музиката на живо ще бъде в изпълнение на маестро Страцимир Павлов.

„Джазът е всяка крачка встрани, която води към ново приключение. Всяка грешно изсвирена нота е вярна, когато знаеш кога да я изсвириш. Така е и с живота, излизаш от релсите на всичко познато, за да откриеш нови неща, да преоткриеш себе си, да промениш представите си за света и да погледнеш живота отстрани. Да си в джаза е всеки път, когато излезеш от зоната си на комфорт. Тогава се случва всичко вълшебно по невероятен начин, тогава импровизираш и включваш всички сетива и инстинкти, които те доближават, най-много до твоята истинска същност. Да си в джаза е състояние на духа, в което душата лети без граници, без посока, но с една велика идея – да бъде свободна.

Джазът е любов, а любовта няма ограничения и можеш да пътуваш от тук до луната само с една песен.’’ (Е. Явашева)

Билети: 150 VIP места (седящи) на символична цена на касата на театъра или онлайн на официалния сайт на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе.

Сподели: