За първи път експерт от РУО - Русе бе отличен с министерска грамота за образцово изпълнение на служебните си задължения

За първи път експерт от РУО – Русе бе отличен с министерска грамота за образцово изпълнение на служебните си задължения

Време за прочитане: 2 мин.

Началникът на отдел „Организационно методическа дейност и контрол“ към Регионалното управление на образованието в Русе Боряна Петкова беше удостоена със знака на областния управител Галин Григоров. Отличието й се връчва за съществен принос в развитието на образованието в региона, както и по повод 60-годишния й юбилей.

Припомняме, че Боряна Петкова има повече от 25 години стаж в местното РУО, а преди това е била учител по химия. За нея може още да се каже, че е сред хората, които не пестят от енергията си, за да може родното образование да бъде наистина на високо ниво.

Също така тя беше удостоена и с грамота за образцово изпълнение на служебните й задължения и активно участие в развитието на българското училищно образование от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. За първи път в Регионалното управление на образованието е отличен експерт по реда на закона за държавния служител.

„Бъдете будител! В днешно време ние – българите, имаме нужда от хора като Вас, хора, за които науката и културата винаги са били водещ приоритет!“, с тези думи Григоров се обърна към Боряна Петкова. Също така той й пожела здраве, щастие и удовлетвореност от постигнато. „Продължавайте все така да служите за пример на своите колеги!“, допълни още областният управител.

От своя страна тя заяви, че за да си добър експерт в Регионалното управление на образованието на първо място трябва да си добър учител, който да насърчава и мотивира другите преподаватели. Тя отчете и отличните отношения между двете институции, като изрази благодарност на областния управител Григоров за изключителната подкрепа през годините.

„Образователните институции в региона са като пъзел. Ако една от тях я няма, този пъзел се разваля! Затова всяка една от тях е значима и ние трябва да съумеем да я съхраним!“, каза още Боряна Петкова.

През целия ден тя получаваше поздравления от колеги, а от началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, както и от целия екип на институцията получи специално гравиран ръчен часовник. На събитието, което се състоя в Зала 1 на Областна администрация Русе днес присъстваха още заместник областният управител Валентин Колев, както и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Сподели:

Още новини от деня