За първи път Коледната елха грейна и в Караманово

За първи път Коледната елха грейна и в Караманово

Официална церемония по запалване на светлините на коледната елха събра десетки малчугани и техните родители пред сградата на кметството в Караманово. Дори и отрицателните температури не успяха да понижат емоционалния градус. За няколко часа празничното настроение и веселието завладяха населеното място.

„За първи път в селото се организира запалване на коледните светлини. Искаме нашите деца също да усетят най-светлите празници и да не са лишени от удобствата и развлеченията на големия град“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова. Децата и родителите изслушаха с подчертан интерес притчите за коледната елха, Дядо Коледа и празничния обреден цикъл около Коледа и Нова година.

Украсата е направена много любов и желание от всички служители в кметството и читалището и е изработена изцяло със собствени сили и средства. Стотици лампички грейнаха върху бора в центъра на селото. Стартът на коледното веселие даде кметът на селото Бисер Блажев, който пожела на всички присъстващи мир, благоденствие и доброта. С много песни, танци и фойерверки беше посрещнат любимият на малки и големи Дядо Коледа. Добрият белобрад старец раздаде на всички деца торбички с лакомства.

Сподели: