Изписаха излекувания от коронавирус пациент от „Медика“

За първи път от близо 3 месеца няма новоустановени болни от коронавирус в Русенска област за 24 часа

За изминалото денонощие на територията на област Русе не са установени нови случаи на коронавирусна инфекция, но няма и излекувани, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Това не се е случвало от близо три месеца.

За последен път нулева стойност в разпространението на заболяването беше отчетена на 6-и декември миналата година, но пък оздравелите тогава само за едно денонощие достигнаха 162-ма. Фактът, че няма новозаболели е възможно да се дължи и на съботния ден, тъй като част от лабораториите не работят. Припомняме, че по традиция през почивните дни винаги се отчитат и по-малко случаи. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта са 8147, а преболедувалите 7360. Активните случаи са 310. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 125 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 35.

За последното денонощие са починали още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 482 на възраст между 26 и 98 години. 296 от тях са мъже, 186 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие освен в област Русе нови случаи няма и в Кърджали. Най-много нови заболели са установени в София (столица), Пловдив, Варна и Бургас съответно 196, 43, 33 и 29. Най-малко заразени има във Видин – 1.

До момента са поставени общо 2896 дози от ваксините, като повторна доза са получили общо 816 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Ръководството на Областна администрация Русе продължава да е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: