За седма поредна година учителите от Дойче шуле организираха регионалната кампания за насърчаване на четенето и дейностите, свързани с книгата

Време за прочитане: < 1 мин.

За седма поредна година учителите от Дойче шуле организираха регионалната кампания за насърчаване на четенето и дейностите, свързани с книгата ! И независимо от пандемията, колегите сътвориха 9 творчески ателиета в платформа TEAMS, в които децата създаваха книжки чрез електронни платформи, редяха приказни пъзели с литературни герои, сами писаха приказки със средствата на ИТ. А най-големите – от 11 клас ( профил БЕ и разширена подготовка по ИТ) презентираха резултатите от свой научен експеримент по темата : „Родното и чуждото в литературата и в социокултурния контекст на 21.век.”. Учителите представиха и свои иновативни практики за работа по проекти по география и икономика, по създаване на музикална и географска книга…. Невъзможно е в една публикация да бъде пресъздаден размахът на творческото въображение и високи компетентности при работа с иновативни и интерактивни средства в електронна среда! Е, нямаше ги радостният шум и задушевните срещи на миналите издания, но и тази година направихме и невъзможното „Чети с мен” да се състои. Дори и поетесата Мария Донева ни беше виртуален гост! Кампанията отново бе подкрепена от Регионалното управление по образованието. С помощта на РИО в събитието се включиха и ученици, и учители от цялата област!

Благодарност за творчеството и труда на всички колеги, които създадоха свои ателиета в кампания „Чети с мен, 2021” – Даниела Станева, Албена Анчева – Попова, Людмила Спасова и Елена Токова, Цецка Маркова и Наталия Иванова, Ралица Мирчева и Виктория Ангелова, Марияна Георгиева и Милена Николова.

Сподели:

Още новини от деня